Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Välkomna till DigiGräv!

18–19 september ses vi på Zoom i ett digitalt Grävseminarium med 34 lärorika och inspirerande programpunkter. De olika seminarierna kommer att vara antingen zoom webinars eller zoom meetings.
Som deltagare på DigiGräv kommer du få personlig information om hur du gör för att ta del av de olika föreläsningarna och panelsamtalen.

 
Back To Schedule
Saturday, September 19 • 11:00 - 11:45
Namnpublicera mera?

Log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Debatten om namnpubliceringar tenderar att handla enbart om att utpeka gärningspersoner inom kriminaljournalistiken. Alternativt den stundtals hätska diskussionen i spåren av #metoo. Men vad har hänt med namnpubliceringarna i allmänhetens tjänst? De prickade läkarna eller mäklarna? De snuskiga krogarna?
Medieombudsmannen Ola Sigvardsson reflekterar i ett modererat samtal över utvecklingen inom svensk journalistik. Hör hans tankar om att svenska utgivare kanske borde namnge fler, inte färre, personer i sina publiceringar.

Den här föreläsningen spelas in och kommer att läggas ut på Youtube.

Moderator
avatar for Fouad Youcefi

Fouad Youcefi

Reporter / host / fmr Chair FGJ, SVT Nyheter
Fouad Youcefi var under perioden 2017-2022 ordförande i föreningen Grävande Journalister. Han arbetar som reporter vid SVT Nyheters utrikesredaktion med särskilt fokus på undersökande journalistik, och han är programledare för SVT:s Politikbyrån. Tidigare har han bland annat... Read More →

Föreläsare
avatar for Ola Sigvardsson

Ola Sigvardsson

Medieombudsman
Ola Sigvardsson är Allmänhetens Medieombudsman, MO. Han tillträdde som Pressombudsman 2011. Dessförinnan arbetade han som journalist i 35 år, bland annat som redaktionschef för DN och chefredaktör för Östgöta Correspondenten. 1998 tilldelades han Guldspaden tillsammans med... Read More →


Saturday September 19, 2020 11:00 - 11:45 CEST