Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Välkomna till DigiGräv!

18–19 september ses vi på Zoom i ett digitalt Grävseminarium med 34 lärorika och inspirerande programpunkter. De olika seminarierna kommer att vara antingen zoom webinars eller zoom meetings.
Som deltagare på DigiGräv kommer du få personlig information om hur du gör för att ta del av de olika föreläsningarna och panelsamtalen.

 
Back To Schedule
Saturday, September 19 • 12:00 - 12:45
Använd kartor för att hitta storyn

Log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Lär dig använda kartor, koordinater och annan geodata för att ta ditt gräv till en ny nivå.
Du får en demonstration i Excel och Qgis (https://qgis.org/en/site/forusers/download.html) som ger dig insikter hur kartprogram kan användas för att hitta nya fakta och insikter som är svåra att hitta på annat sätt.

Föreläsare
avatar for Aris Velizelos

Aris Velizelos

SVT
Utbildad journalist på Södertörns Högskola som tidigare arbetat på Östgöta Correspondenten och Ekot. Numera arbetar Aris Velizelos men numera som datajournalist/researcher på SVT:s grävdesk
avatar for Helena Löfving

Helena Löfving

Journalist, universitetsadjunkt, JMG, Göteborgs universitet
Helena Löfving arbetar som lärare på JMG, Göteborgs Universitet, framförallt med datajournalistik och rörlig bild. Hon har en bakgrund som journalist på bland annat Göteborgs-Posten, Bohusläningen, Aftonbladet och SVT. Hon har arbetat som reporter, redigerare, webbredaktör... Read More →


Saturday September 19, 2020 12:00 - 12:45 CEST