Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Välkomna till DigiGräv!

18–19 september ses vi på Zoom i ett digitalt Grävseminarium med 34 lärorika och inspirerande programpunkter. De olika seminarierna kommer att vara antingen zoom webinars eller zoom meetings.
Som deltagare på DigiGräv kommer du få personlig information om hur du gör för att ta del av de olika föreläsningarna och panelsamtalen.

 
Back To Schedule
Saturday, September 19 • 12:00 - 12:45
Gräv i en pandemi: Kom runt covid-sekretessen

Log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Johannes Tångeberg berättar om Sörmlands Medias granskning av hur kommuner och region i Sörmland vägrade berätta omfattningen av coronasmittan inom äldreomsorgen, och om hur tidningarna kunde visa hur ledande tjänstemän konspirerade för att förhindra insyn.
Det finns även andra exempel på att myndigheter och andra aktörer har mörkat coronarelaterade uppgifter. Mats Amnell berättar om detta och tipsar om hur man hanterar och går runt sekretessen.

Moderator
avatar for Anneli Megner Arn

Anneli Megner Arn

Grävande Journalister/TV4
Anneli Megner Arn jobbar som klimat- och vetenskapsreporter på TV4 Nyheternas vetenskapsredaktion. Tidigare har hon varit reporter på Naturmorgon, P1. 2013 belönades Anneli med Guldspaden för avslöjanden inom hemtjänsten och äldrevården.

Föreläsare
avatar for Johannes Tångeberg

Johannes Tångeberg

Sörmlands Nyheter
Johannes Tångeberg är journalist och författare. Han har under många år arbetat som reporter på Katrineholms-Kuriren. Sedan i augusti är han granskande journalist på Södermanlands Nyheter, som tillsammans med Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren ingår i Sörmlands... Read More →
avatar for Mats Amnell

Mats Amnell

Fojo/Sydsvenskan
Mats Amnell är specialist på offentlighet och sekretess. Han hjälper andra journalister genom Fojos Offentlighetsjouren. Arbetar även på Sydsvenskan, samt föreläser om grävande journalistik och ekonomi.


Saturday September 19, 2020 12:00 - 12:45 CEST