Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Välkomna till DigiGräv!

18–19 september ses vi på Zoom i ett digitalt Grävseminarium med 34 lärorika och inspirerande programpunkter. De olika seminarierna kommer att vara antingen zoom webinars eller zoom meetings.
Som deltagare på DigiGräv kommer du få personlig information om hur du gör för att ta del av de olika föreläsningarna och panelsamtalen.

 
Back To Schedule
Saturday, September 19 • 12:00 - 12:45
Så använder du sociala medier i din research

Log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Lär dig använda sociala medier och sökmotorer som kraftfulla researchverktyg i dina granskningar. Samtidigt som Facebook gjort inskränkningar som gör det svårare att göra research där har nya möjligheter öppnat sig. Grävreportern Emelie Rosén går igenom konkreta metoder som är användbara oavsett om du vill lista ut var en person befinner sig, hitta case utifrån specifika parametrar, identifiera och avslöja troll eller hitta dolda extremistkopplingar.

Moderator
avatar for Sofia Boo

Sofia Boo

Sveriges Radio

Föreläsare
avatar for Emelie Rosén

Emelie Rosén

Investigative reporter, Sveriges Radio
Emelie Rosén är prisbelönt reporter i Ekots grävgrupp, på Sveriges Radio. Hon har gjort flera uppmärksammade granskningar inom bland annat vård, rättsväsende, ekonomisk brottslighet och extremism. Vann Stora journalistpriset 2020 för granskningen ”Gamer”.


Saturday September 19, 2020 12:00 - 12:45 CEST