Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Välkomna till DigiGräv!

18–19 september ses vi på Zoom i ett digitalt Grävseminarium med 34 lärorika och inspirerande programpunkter. De olika seminarierna kommer att vara antingen zoom webinars eller zoom meetings.
Som deltagare på DigiGräv kommer du få personlig information om hur du gör för att ta del av de olika föreläsningarna och panelsamtalen.

 
Back To Schedule
Friday, September 18 • 15:00 - 15:45
Kartlägg personer i andra länder

Log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Hur tar man fram uppgifter om människor i andra länder? Ingen kan vara mer lämpad att svara på den frågan än Anna Jaktén som sedan 2015 arbetat med Arvinge okänd, SVT-programmet där tittarna får följa sökandet runt om i världen efter personer som är ovetande om att de har rätt till ett arv i Sverige. Hur går det att hitta berättelserna om de som dött till synes ensamma - och deras arvingar? Från svenskt arkivdamm och gamla brev - till global folkbokföring och dörrknack!

Moderator
avatar for Nils Hanson

Nils Hanson

SVT
Nils Hanson is a freelancing investigative editor and reporter. For 14 years, until 2018, Nils was an executive producer for Mission Investigate, Swedish Television (SVT). He has over 30 years of experience and has covered around 500 investigations. During the last two years of his... Read More →

Föreläsare
avatar for Anna Jaktén

Anna Jaktén

SVT
Anna Jaktén har arbetat på SVT Göteborg sedan 2012, främst med Uppdrag granskning och Arvinge okänd. Det sistnämnda var hon också med om att skapa. Hon är mycket stolt över att det gick att göra tv för miljonpublik om helt okända, lite egensinniga och dessutom döda huvudpersoner.Hon... Read More →


Friday September 18, 2020 15:00 - 15:45 CEST